RTG-project Vlissingen Oost

Kloosterboer Vlissingen B.V.

Werkzaamheden

Opdrachtgever   
Kloosterboer RTG
Oplevering
2020

 

Kloosterboer, een bedrijf dat o.a. op- en overslag voor diepvriesdranken en bananen verzorgt, had groeiambities met name waar het ging om de op- en overslagvoorziening voor containers. Om de kwaliteit van producten te kunnen waarborgen maakt Kloosterboer gebruik van hoogwaardige koelcontainers. Dat betekent dat de opstelplaatsen voor deze containers over goede elektriciteitsvoorzieningen moet beschikken zodat de containers gekoeld blijven tijdens de opslag.

 

Samen met de klant is een civieltechnisch en elektrotechnisch ontwerp uitgewerkt waarna bestekken zijn opgesteld. Tijdens de uitvoering hebben we de bouwbegeleiding verzorgd. Tijdens een logistiek en elektrotechnisch complex project als dit is het een uitdaging om alle nodige disciplines samen te brengen. Niet alleen op inhoud maar ook op samenwerking; je hebt immers te maken met vele specialistische partijen – elk met een eigen werkwijze. Des te belangrijker is het dan om een ervaren projectmanager in te schakelen die vanuit de inhoud alle neuzen dezelfde kant op krijgt.

 

Een voorbeeld is de absolute noodzaak dat de containers door de volledig geautomatiseerde kranen op exact de juiste plek worden geplaatst. Dit heeft te maken met de data- en voedingsbekabeling boven- en ondergronds die met uiterste nauwkeurigheid zijn aangelegd. De containers bevatten dan ook allemaal een aansluitpunt dat exact moet uitkomen op juiste plek op de opslagplaats. Een paar millimeters afwijking kan al voor problemen zorgen.

 

Door goede communicatie en aansturing is het project succesvol afgerond en hebben we een mooie bijdrage kunnen leveren aan de toekomstambities van onze klant.