Nieuwbouw districtskantoor Politie

Nieuwbouw kantoor

Werkzaamheden

Samen met vier andere bureaus zijn wij als enig Zeeuws architectenbureau geselecteerd om deel te nemen aan de structuurontwerp-prijsvraag voor de nieuwbouw van het Politie Districtskantoor te Middelburg.

Wij hebben een kantoorgebouw ontworpen waar functionaliteit, doelmatigheid en herkenbare professionaliteit vanzelfsprekend zijn. Een ontwerp dat naadloos aansluit op de huisvestingsfilosofie van de Politie.

Centraal tijdens het ontwerpproces stonden de gebruikers, immers zij dienen zich prettig en veilig te voelen in het nieuwe kantoor. Kortom, een onderkomen waar je je als politiemedewerker mee wenst te identificeren. Een gebouw dat gegoten zit als een uniform en eveneens een bijdrage levert aan het stadsgezicht van Middelburg, als een rots in de branding.

De hoofddraagstructuur en buitengevels zijn volledig opgebouwd volgens het principe van Cradle-to-Cradle (C2C). De bouwlagen zijn alternerend geordend rond een daglichtvide. De plattegronden zijn modulair en daarmee flexibel indeelbaar, transformeerbaar en uitbreidbaar.

De jury heeft ons ontwerp de derde plaats toegekend, waar we stiekem best trots op zijn.