Multi Purpose Terminal Mammoet Westdorpe

Nieuwbouw kantoor en werkplaats

Werkzaamheden

Opdrachtgever
Mammoet
Jaar van oplevering
Voorjaar 2019

 

Mammoet – een specialist in exceptionele transport-, hijs- en tiluitdagingen – zocht een vlakte waar grote kranen opgebouwd en getest kunnen worden. Een sterke pre had de locatie in Westdorpe.

 

Voordat er gestart wordt met ideevorming bepalen we de technische en ruimtelijke kaders; het programma van eisen. Belangrijke vragen in deze fase zijn:

  • Hoe veel mensen komen op deze locatie te werken en wat doen ze?
  • hoeveel vierkante meters hebben we nodig aan ruimte?
  • Hoe hoog kunnen we bouwen?
  • Hoe groot moet de werkplaats zijn?
  • Hoeveel kantoorruimten zijn er nodig?
  • Wordt er veel thuisgewerkt of werkt iedereen vanuit het kantoor? Met andere woorden: wat is de ruimtebehoefte?

 

Als het programma van eisen staat, starten we aan een integraal ontwerp. Meerdere disciplines worden tijdens deze fase benut: constructie, bouwkunde, architectuur.

 

Ontwerp

In het ontwerp van het kantoorpand zien we de hydraulische werking van een kraan terug. Het kantoorgedeelte schuift namelijk als het ware uit de werkplaats. Een simplistisch maar goed doordacht ontwerp. Het rood en zwart uit de huisstijl van Mammoet zien we prominent terug.  Passend bij de klant dus. De openheid in het kantoorpand zorgt voor connectie tussen werkplaats en kantoor. Zo is er goed zicht op de yard, wat vele voordelen kent voor logistieke planning en ook de veiligheid.

 

Uiteindelijk hebben we onze klant in alle fasen van het project kunnen ondersteunen: van ideevorming tot het aanvragen van de bouwvergunning, het selecteren van aannemers en het begeleiden van de bouw.