Drankgigant XXL te Vlissingen

Renovatie bedrijfspand Drankgigant.nl

Werkzaamheden

Opdrachtgever
Drankgigant
Jaar van oplevering
Voorjaar 2020

 

Als er een ontwerp voor een gebouw gemaakt wordt, heeft de architect vaak te maken met bestaande kaders – soms belemmeringen – waarbinnen gewerkt moet worden. Dat gold ook toen KOCH gevraagd werd een ontwerp te maken voor het nieuwe pand van de Drankgigant in Vlissingen. Een prachtige en commercieel interessante locatie met een bestaand gebouw  kwam beschikbaar, echter paste de uitstraling van het pand totaal niet bij de activiteiten van onze opdrachtgever.

 

Ontwerp passend bij bedrijfsidentiteit

Een lastige opgave voor ons team en daar houden wij van! De core business van de Drankgigant is het verpakken en versturen van luxe en exclusieve dranken in mooie verpakkingen. Die core business is vertaald naar het ontwerp waarin we die verpakkingen terugzien. De ingang representeert een luxe verpakkingsdoos en de golfplaatgevel is een verwijzing naar het verpakkingsmateriaal dat veel gebruikt wordt. De zwarte gevel representeert de luxe geschenkverpakking.

 

Ook in de zijkant van het pand is de nodige symboliek verwerkt. Naast het winkelgedeelte is een kantoorruimte ingericht. In het kantoor wordt tal van data verwerkt, soms privacygevoelig. Rondom de raampartijen is dan ook een frame verwerkt van een geperforeerde staalplaat met ronde uitsneden. De geperforeerde staalplaat heeft een semitransparantie. Hier gaat de gesloten zwarte gevel langzaam over in het glas van de entree. Dit maakt het mogelijk goed naar buiten te kijken voor de medewerkers van de Drankgigant maar lastig naar binnen te kijken voor alle bezoekers die langslopen.