Visserij-expierence

Breskens, Gemeente Sluis

Werkzaamheden

Visserij-experience Breskens

 

De gemeente Sluis heeft een internationale architectuurwedstrijd georganiseerd voor een nieuwe visserij-experience waar de functies van de KNRM, de bestaande vismijn, het visserijmuseum en een proeverij met elkaar gecombineerd worden.

 

Door een professionele jury en de gemeente Sluis is ALLANT ARCHITECTEN B.V., onderdeel van KOCH Adviesgroep, Ingenieurs & Architecten uit Terneuzen / Goes, uitgeroepen tot winnaar van deze internationale architectuurwedstrijd. De benadering van ALLANT, waarbij een sterke relatie met de kern van Breskens, een duurzaam materiaalgebruik en een perfecte integratie van de verschillende functies gecombineerd wordt met een uitdagende en vernieuwende vorm, werd sterk geapprecieerd door de jury.

 

Het ontwerp is vormgegeven als een boeggolf, veroorzaakt door de viskotter die bovenop het gebouw geplaatst is. Daardoor wordt over de waterkering heen, een directe link met de kern van Breskens gerealiseerd.

 

Het vernieuwende ontwerp zal Breskens op de kaart zetten en zal als all-weather attractie een belangrijke rol spelen in de verdere uitbouw van Breskens en heel West-Zeeuws-Vlaanderen als toeristische trekpleister.